Somborski edukativni centar predstavio aktivnosti u EP u Briselu

Izvor: 025info.rs, 25.Mar.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somborski edukativni centar predstavio aktivnosti u EP u Briselu

Predstavnici Somborskog edukativnog centra (SEC) Milica Lugumerski i Srđan Vlaškalić krajem protekle nedelje, boravili su četiri dana u Briselu i učestvovali u projektu "Welcoming each other in Europe" u organizaciji mreže "Religion for Peace" u saradnji sa "Global Network of Religions for Children – GNRC".

Prvog dana su na celodnevnoj konferenciji u Evropskom parlamentu na temu izgradnje mira i borbe protiv diskriminacije >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << govorili lideri organizacija i verskih zajednica iz više od 15 država Evrope, među kojima i Srđan Vlaškalić, koordinator GNRC mreže za Srbiju koji je predstavio aktivnosti SEC-a u toj oblasti.

Naredna dva dana učesnici projekta iz Bosne i Hercegovine, Portugala, Albanije, Finske, Belgije, Rumunije, Bugarske, Italije, Švedske i Srbiije razmenjivali su iskustava i primere dobre prakse aktivizma, a poslednjeg dana je održan sastanak evropske mreže GNRC tokom kojeg je razgovarano o unapređenju dalje saradnje na polju poboljšanja položaja dece i mladih.

GNRC je svetska mreža organizacija i verskih zajednica. Uz finansijsku podršku "Arigatou International" iz Tokija članice mreže, radi na poboljšanju položaja deci i mladih širom sveta, a saradnja sa SEC-om traje od 2012. godine.

Poziv na trening

Somborski edukativni centar u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju, a u okviru projekta "Obrazovna i socijalna inkluzija kroz lokalne akcije" organizuje trening na temu inkluzivnog obrazovanja i pisanja individualnog obrazovnog plana pod nazivom "Malo se potrudi, nikome ne sudi!"

Trening ce se održati od 3. do 5. marta 2015. godine u Studentskom domu "dr Zoran Đinđić".

Namenjen je nastavnicima, učiteljima i studentima, zainteresovanim za proširivanje znanja u oblasti inkluzivnog obrazovanja i pisanja individualnog obrazovnog plana.

Trening vode Valentina Zavišić i Nataša Milojević iz Inicijative za inkluziju "Veliki Mali" Pančevo, kao i Bojana Nešović, trener Somborskog edukativnog centra.

Uslovi za učešće na treningu:

- popunjen aplikacioni formular koji se može naći na facebook stranici Somborskog edukativnog centra i na oficijelnom sajtu organizacije www.sec.org.rs

- student ili osoba sa zvanjem nastavničke ili vaspitačke profesije

Prijave slati do petka, 27. marta 2015. godine, na e-mail: secprijave@gmail.com

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.