Solidarnost Farmaceutske komore Srbije

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Feb.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarnost Farmaceutske komore Srbije

Protestu zaposlenih u Apoteci Pančevo ispred Gradske uprave danas se pridružila Svetlana Stojkov, direktorka Farmaceutske komore Srbije. Ona je izjavila kako je na Skupštini komore održanoj pre dva dana dogovoreno da se sve državne apotekarske ustanove solidarišu s kolegama iz Pančeva kako se ne bi dozvolilo da se ovakav scenario odigra i u drugim gradovima.

– To može da se dogodi, jer ovde ne postoji samo sumnja na određene zloupotrebe već je reč i o neravnopravnoj borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << između državnog i privatnog sektora – izjavila je Svetlana Stojkov i dodala da se od Ministarstva zdravlja očekuje da reši taj problem.

– U ponedeljak ujutro imamo sastanak u Ministarstvu s radnom grupom koju čine direktori državnih apoteka i tada ćemo tražiti konkretne odgovore od nadležnih, jer više nema šta da se čeka – rekla je direktorka Komore.

Ona je navela da institucija koju vodi ima nekoliko modela za očuvanje državnih apoteka bar u određenom obimu, jer su one ozbiljan oslonac zdravstvenog sistema.

D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.