Izvor: Soko-zabava.info, 08.Apr.2020, 16:39

Sočiva u boji kao novi-stari trend

Izgled je zapisan u našem genetskom kodu. Visina, građa, veličina nosa, ušiju, boja kose, kože, boja očiju. Neke stvari se teško menjaju, neke na žalost nikako. Srećom, za promenu boje očiju vam nisu potrebni nikakvi specijalni skupi preparati ili hirurške intervenicije.

Sočiva spadaju u optička pomagala koja služe za korekciju vida. Postavljaju se na samu površinu oka i napravljena su od hidrogela, materijala koje propušta kiseonik a zadržava oblik i zato samom oku ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << ne smetaju. Iako su prva sočiva izmišljena sa ciljem da se vid koriguje bez naočara, od tada do danas je proizvedeno jednako onih koje nemaju korektivnu dioptriju već samo dekorativnu upotrebu. I dok se sočiva sa dioptrijom proizvode u boji ili su prozirna, sočiva bez dioptrije postoje samo zato da omoguće da imate boju očiju koju god poželite.

Kupuju ih oni kojima ne treba korekcija vida a žele da naglase ili promene postojeću boju očiju. Savremeni materijali su doneli i tu mogućnost – ne morate da imate lošiji vid da bi koristili sočiva i eventualno menjali boju. Odlično, zar ne?

Veliki izbor naočara za vid kao i sočiva možete pronaći na ovom linku https://www.showroomoptike.rs/.

Trendovi svake godine sve jasnije poručuju „budite jedinstveni“. Postalo je normalno da često menjamo boju kose, boju noktiju, garderoba je raznih šara i dezena…u to sve se uklapaju i smele promene boje očiju bukvalno uz garderobu i priliku kojoj prisustvujete. Nekad želite da naglasite svoju prirodnu boju, što nije loše za poslovno okruženje i svakodnevu rutinu. Žurke, izlasci, provod sa društvom vam omogućava da eksperimentišete i tada slobodno birajte smelije boje.

Apsolutni je trend nošenje sočiva u boji bez dioptrije ili sa njom. I jasno se vidi da te boje nisu prirodne pa tako tu su siva, dvobojna i trobojna sočiva, led plava ali i ljubičasta sočiva u boji. I sve je to moderno i sve je ok!

Trebalo bi naglasiti da promena boje očiju putem sočiva u boji nije predviđena samo za žene, sve su češći kupci i muškarci.

Varate se ako mislite da su sočiva u boji bez dioptrije puno cenovno različita od sočiva u boji sa dioptrijom. Čak ne postoji ni velika razlika u ceni ni između samih sočiva u boji i onih koja to nisu.

Kod sočiva u boji cena najviše varira od vrste materijala od kog su izrađene, koliki im je rok upotrebe, ali i sami proizvođači poznatijih marki imaju nešto više cene. Ipak ne govorimo o preterano visokim ciframa, reč je o par hiljada dinara za one koji imaju najduži rok upotrebe. Zato i jesu dostupni svima i svako danas može da ima onu boju očiju koju poželi.

Neki trendovi su manje, neki su više zastupljeni u svakodnevnom životu. Nova moda zamenjuje staru. Iako je sada trend da imate istaknutu boju očiju doćiće period kada će moda biti da su prirodne boje očiju “IN”. I tada će sočiva u boji sa dioptrijom ili bez nje biti aktuelna jer će postojati uži izbor boja, ali će izbor za promenu definitivno postojati!

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.