Smanjiti stradanja starijih u saobraćaju

Izvor: Pančevac-online.com, 27.Apr.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjiti stradanja starijih u saobraćaju

U Srbiji svakodnevno u saobraćaju strada mnogo ljudi starijih od 65 godina, bez obzira na to da li su pešaci, vozači ili putnici u vozilima. U proteklih pet godina poginule su 834 osobe u tom životnom dobu, od kojih je 11 bilo iz Pančeva. Teško je povređeno 3.000 lica, među kojima je 123 naših sugrađana.

U pokušaju da prekine ovaj trend Agencija za bezbednost saobraćaja širom Srbije organizuje predavanja za starija lica na kojima oni mogu čuti kako treba da se ponašaju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << bi opasnost da stradaju dok učestvuju u saobraćaju smanjili na minimum ili je potpuno izbegli.

Jedno takvo predavanje održano je danas u Klubu za stara lica na Tesli, a prisustvovalo mu je više naših starijih sugrađana. Tu akciju podržala je gradska Agencija za bezbednost saobraćaja.

Branko Stamatović iz republičke Agencije govorio je o najkritičnijim situacijama u kojima stradaju stariji učesnici u saobraćaju. Istakao je da oni često neoprezno pretrčavaju ulicu, čine to van pešačkog prelaza, nose garderobu u kojoj vozači ne mogu da ih primete po mraku i ne daju na vreme jasan znak vozačima ukoliko skreću dok su na biciklu. Pored toga, problem je i to što stariji biciklisti voze bicikl kad prelaze ulicu na pešačkom prelazu umesto da ga guraju.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.