Slika dana: NARODNE KUĆE SRBIJE

Izvor: TimockeVesti.net, 27.Feb.2024, 05:35

Slika dana: NARODNE KUĆE SRBIJE

Ukoliko niste bili u prilici da prošetate celom Srbijom i vidite stare, lepe srpske kuće, starije od veka, jedinstvena je prilika da navratite u Narodnu biblioteku u Boru. Tamo je, od 25. januara, izložba fotografija „Narodni neimari Srbije – Rukom po meri“. Upoznaćete najlepša graditeljska umeća i zanat srarih srpskih majstora.
Na našoj fotografiji je samo delić izložbe, postavke autora Stanka Mitića, umetnika koji je nedavno dobio Vukovu nagradu. Nedavno, potkraj prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Mitić je imao i uspešnu izložbu crkvenih zdanja u drvetu u istočnoj Srbiji.
Izložba je, rečju, praznik za oči. I dušu široku srpsku.
Članak Slika dana: NARODNE KUĆE SRBIJE se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.