Sednica Saveta za zapošljavanje

Izvor: Kragujevac.rs, 28.Sep.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Saveta za zapošljavanje

Na sednici Saveta za zapošljavanje, članovima koji zasedaju 13. put ove godine, nakon usvojenog dnevnog reda, predstavljena je informacija o zaključenim ugovorima za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2018. godini. Zoran Kostadinović, načelnik Odeljenja za podršku privredi rekao je da je zaključeno 9 ugovora za 24 lica koja će naredna dva meseca biti radno angažovana.

Predstavljajući podatke o zaključenim ugovorima za dodelu subvencija za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << teže zapošljivih lica za prvu grupu koju je savet predložio, a koje zajednički sprovode Grad Kragujevac i Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Kragujevac, Kostadinović je istakao da je za 11 poslodavaca opredeljeno blizu 1, 7 miliona dinara za 10 subvencija, odnosno lica iz kategorije teže zapošljivih. Narednih 12 meseci, gotovo trećina manje od predviđenog broja lica biće angažovana jer, kako je objašnjeno, jedan od najvećih poslodavaca je odustao od zaključenja ugovora zbog neuspešne selekcije kandidata i zaključivanja ugovora. 

Za drugu grupu poslodavaca od 16 dospelih zahteva, obrađeno je i bodovano 12 poslodavaca koji ispunjavaju sve uslove javnog konkursa za zapošljavanje 14 teže zapošljivih lica, rekla je Jelena Zornić, predstavnica kragujevačke filijale NSZZ, dok su ostali odustali ili odbijeni zbog neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa za svoje zaposlene. Iznos subvencije za drugu grupu poslodavaca koje obezbeđuju Grad Kragujevac i nacionalna služba za zapošljavanje filijala Kragujevac za 2018. godinu je 2 130 000 dinara. 

Inače, u okviru prošlogodišnjeg programa subvencija poslodavci su aplicirali za 21 lice i do danas je samo jednom licu prekinut radni odnos po isteku ugovora.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.