Izvor: Soko-zabava.info, 29.Apr.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za kupovinu kolica za bebe

Koja su vam kolica za bebe lepša, ona sa tri ili sa četiri točka?

Roditelji uglavnom biraju kolica na osnovnu ličnih želja, a pojedini tvrde da su trotočkaši veoma nepraktični, jer ne mogu da se voze napred-nazad. To nije tako, jer su ova kolica vrlo prilagodljiva i mogu se voziti po svim terenima.

Za bolju udobnost i prijatniju vožnju deteta savetujemo da izaberete kolica kod kojih prednji točkovi mogu da se rotiraju.

Da li znate šta su 2 u 1 kolica? >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info <<

Mnogi proizvođači opreme za bebe i decu dobro znaju da su prvi roditeljski dani veoma zahtevni, pogotovu ako je reč o novopečenim roditeljima. Zato se prilikom kupovina kolica za bebe mogu odabrati kompleti koji uz kolica imaju i korpu ili autosedište. Zato se takav komplet i naziva 2 u 1 kolica. Na vama je da odlučite koji ćete komplet izabrati, a ako želite i korpu i autosedište uz kolica, imamo rešenje i za vas.

Na tržištu se danas mogu pronaći i ponude koje uz bebi kolica imaju i korpu i autosedišta, pa se takvi kompleti nazivaju kolica 3u1. Cena im je znatno povoljnija, jer dobijate tri stvari odjednom. Manje ćete platiti ukoliko kupujete odmah 3 u 1 kolica nego da kupujete autosedište, korpu i kolica ponaosob.

Pored uobičajenog sedišta, komplet 3 u 1 kolica ima i nadstrešnicu, a veoma je praktičan, jer ako vaše dete zaspi tokom vožnje, ne morate da ga budite da biste ga izneli u kuću. Korpa će dete zaštititi od hladnoće, sunca ili kiše, a veoma je praktiča kada se beba izvodi iz bolnice, za prve šetnje i za prvu posetu pedijatru.

Letnja kolica za bebe se još nazivaju i kišobran kolica. Koriste se za vožnju dece starije od 6 meseci, a pedijatri savetuju da se ova kolica upotrebljavaju tek nakon što dete napuni 8 meseci. Zimi ova kolica nikako ne treba koristiti, jer su veoma tanka, a deca nisu dovoljno zaštićena u njima. Takođe, bebe se nalaze mnogo blizu zemlje, pa ih zato treba koristiti samo u letnjim mesecima.

Trebaju vam kolica za blizance?

E pa, to može da bude malo zahtevnija kupovina. A evo i zašto.

Prilikom kupovine kolica za blizance, treba posebno obratiti pažnju kolika je njihova širina. Za početak, dok su još bebe, uska mesta neće smetati, međutim, kako blizanci budu rasli, više prostora će biti potrebno, pa ćete prvobitna kolica morati da menjate. Zato je najbolje da odmah izaberete adekvatan model kako se ne biste izlagali duplom trošku.

Kod širih kolica za blizance trebaće vam više mesta za prolazak kroz kapiju ili za ulazak u zgradu, a da ne govorimo koliko će vam mesta biti potrebno za ulazak u lift. Međutim, postoji rešenje i za to.

Na tržištu se danas mogu pronaći modeli koji imaju sedišta jedno ili drugog ili jedno naspram drugog, ali su ovakva kolica znatno skuplja. Svakako, njihova prednost je u tome što možete svuda da se krećete bez problema i da potpuno uživate u šetnji sa svojim mališanima.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.