Izvor: Soko-zabava.info, 30.Nov.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za čišćenje ekrana televizora

Nedostaje vam sjajna slika na monitoru ili vas nervira kada vas se prikazuje loša slika na ekranu? Ili ne znate kako da očistite mikrotalasnu, a smeta vam što nikako električni šporet da vam bude blistav?

Mnoge žene znaju koliko je teško izboriti se sa čišćenjem i sa sređivanjem doma, a pogotovu to nije nimalo lak zadatak za sve dame koje su navikle da im kuća stalno blista. Naime, ako želite da ekran vašeg televizora blista, onda sami pripremite sredstvo pomoću kojeg ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << svom LCD televizoru vratiti sjaj. Ali, pazite!

Posebna napomena: Nemojte koristiti nikakve druge sastojke prilikom čišćenja ekrana na televizoru, jer možete da izazovete brojne kvarove kojima ni servis i popravka tv aparata neće pomoći. Zato se pažljivo pridržavajte uputstva koja slede.

Treba znati da danas nijedan proizvođač televizora ne savetuje određena sredstva za čišćenje ekrana sa alkoholom, jer mogu da unište LCD ekra televizora.  Ako ne budete vodili računa o sredstvu za čišćenje, krpama, ali i posudama u kojima pripremate sredstvo za čišćenje, možete da prouzrokujete ozbiljna oštećenja ekrana, a pritom servis i popravka televizora neće vam pomoći.

U svakom slučaju, ako pak ne znate kako treba rastvor za čišćenje da pripremite, znajte da je onda najbolje rešenje da kupite vlažne maramice koje su namenjene za čišćenje plazma i LCD ekrana.

Mali kućni aparati imaju jednu zajedničku komponentu. Ako ih održavate redovno, poslužiće vam. Ako ih ne upotrebljavate prema jasno propisanim standardima, vrlo brzo ćete morati da kupite neki novi aparat. Ipak su mali kućni aparati neophodni za život, zato se potrudite da ih redovno održavate, čištite i vodite računa o njima.

Prema preporukama mnogih proizvođača televizora najbolje rešenje za čišćenje ekrana LCD i plazma televizora jesu rastvori koji se ručno pripremaju. Na tajn način ćete znati da sredstvo kojim želite da sredite vaš monitor ili ekran ne sadrži alkohol niti amonijak, a znaćete i da se pripremili blag rastvor.

Da biste dobili blag rastvor za čišćenje neophodno je da imate destilovanu vodu. Možete se poslužiti i mešavinom koja se sastoji od destilovane vode i belog vinskog sirćeta. Ovaj rastvor treba sipati u bocu koja ima raspršivač, ali nemojte da je nanosite odmah direktno na ekran. Rastvor naprskajte na meku tkaninu, a onda očistite ekran kako treba. Nikako nemojte dozvoliti da vam krpa bude mokra, kako ne bi ostavli veće tragove po ekranu, a ujedno i dovela do oštećenja samog ekrana.

Krpu bi trebalo ujednačeno da pritiskate, a nikako nemojte jako dodirivati ekran. Takođe, nemojte prstima dodirivati ekran, jer možete dovesti do njegovog oštećenja, a samo malom nepažnjom možete izazvati trajno oštećenje plazma ili LCD ekrana.

Naveli smo vam nekoliko saveta za pripremanje rastvora za čišćenje televizora, a kada su ostali mali kućni aparati u pitanju, najbolje bi bilo da korisite neutralne rastvore za čišćenje, ali takođe i da se ophodite prema jasno definisanim uputstvima, jer samo tako nećete proizvesti neki nepredviđen kvar. Budite pažljivi i srećno sa ćišćenjem!

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.