Saveti o ishrani onkoloških bolesnika

Izvor: Kragujevac.rs, 06.Sep.2016, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti o ishrani onkoloških bolesnika

U organizaciji nacionalnog invalidskog udruženja “ILKO“ Srbije, danas je u Crvenom krstu održana prezentacija na temu “Niste sami - psihološka podrška i ishrana onkoloških bolesnika u svim fazama lečenja“. Projekat, koji je podržalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, ima za cilj da se adekvatnim informacijama o načinu ishrane unapredi kvalitet života pacijanata kako bi bolje podneli često dugotrajno lečenje.

Odgovore na mnoga pitanja i nedoumice o pravilnom načinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << ishrane, tokom i nakon terapije, dala je Milka Raičević, dijetetičar-nutricionista kroz današnje predavanje. Ishrana jeste izvor života ali od hrane se i oboljeva, pa se o tome mora govoriti stalno. Prehrambena industrija nudi mnogo proizvoda i to su problemi današnjice. Ishrana je takođe veoma važan deo onkološkog lečenja i može da ima uticaj na uspešnost lečenja, da pomogne u borbi protiv malignih bolesti - objasnila je Milka Raičević, ovom prilikom.

 

Predsednica Nacionalnog invalidskog udruženja “ILKO“ Srbije, Snežana S. Milojević poručila je, da je veoma važno da se govori o ovoj temi, jer se na ovakvim predavanjima pružaju prave informacije obolelilima koje mogu da pomognu da se što pre vrate u normalne životne tokove.

Inače, udruženje “ILKO“ Srbije postoji već 14 godina, a ima za cilj da svakom bolesniku i članu njegove porodice budu dostupni saveti, informacije o bolesti, njenom otkrivanju i lečenju kao i iskustva obolelih koji su već prošli sve faze prilagođavanja na nov način života.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.