Sačinjen Izveštaj o davanju državnih oranica u zakup

Izvor: KovinEkspres.rs, 27.Sep.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sačinjen Izveštaj o davanju državnih oranica u zakup

Opštinsko veće na vanrednoj sednici o davanju zemlje u zakup Za sutra je zakazana vanredna sednica Opštinskog veća koja će imati na dnevnom redu samo jednu tačku – Izveštaj Komisije za preispitivanje Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2012. godinu i preispitivanje Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na osnovu prava prečeg zakupa. Povod za izlazak Komisije na teren i sačinjavanje Izveštaja je nedavni protest Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika “Klip” iz Gaja koje je tražilo preispitivanje ovih odluka, a pre svega one o davanju oranica u zakup po osnovu prava prečeg zakupa. Komisija u kojoj su bila trojica diplomiranih inžinjera poljoprivrede, Velimir Rađenović, Nebojša Pejković i Petar Grbović, pregledala je celokupnu dokumentaciju i obišla sve zakupce koji su dobili zemlju po osnovu prava prečeg zakupa i dokumentovala izveštaj fotografijama. Takođe, Komisija je priložila i mišljenje formirano na osnovu uvoda u celokupno stanje dokumentacije i na terenu.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Opštinsko veće i Komisija o dodeli državnih oranica: sve je urađeno po Zakonu

Izvor: KovinEkspres.rs, 28.Sep.2012, 14:35

Komisija formirana da još jednom stekne uvid u ovogodišnju dodelu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini nije našla nikakve nepravilnosti, a istog mišljenja je i Ministarstvo poljoprivrede Na vanrednoj sednici Opštinsko veće je danas u potpunosti prihvatilo mišljenje Komisije formirane...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.