SVETIONIK ZNANJA: NAJVEĆI PROJEKAT ZA SREDNJOŠKOLCE U SRBIJI POKRETAČ POZITIVNIH PROMENA U DRUŠTVU

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Maj.2023, 06:00

SVETIONIK ZNANJA: NAJVEĆI PROJEKAT ZA SREDNJOŠKOLCE U SRBIJI POKRETAČ POZITIVNIH PROMENA U DRUŠTVU

Beograd, 26. maj – Povodom zatvaranja projekta Svetionik znanja Alumni mreža, Ministarstvo turizma i omladine ugostilo je u Palati Srbije Alumniste Svetionika znanja, najvećeg projekta za srednjoškolce u Srbiji. Na događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva, kao i predstavnici Asocijacije za afirmaciju kulture, koji su izneli svoje stavove i viziju za budućnost.
Ivana Antonijević, pomoćnica ministra Ministarstva turizma i omladine zadužena za omladinu, izrazila je nadu da >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << će se saradnja nastaviti i kroz novo ministarstvo, te istakla važnost projekta Svetionik znanja i njegovog doprinosa u aktivaciji mladih na lokalnom nivou. Govorila je i o Nacionalnoj strategiji za mlade istaknuvši da su upravo projekti poput Svetionika, kao i partnerstvo sa Asocijacijom za afirmaciju kulture, pomoć Ministarstvu da podstakne mlade na lokalnom nivou da postanu pokretači promena u svojim zajednicama.
Andrej Balanč, izvršni direktor ASK-a, i Maja Rubin, senior menadžerka operacija, osvrnuli su se na dosadašnju saradnju, i istakli značaj Svetionika za mlade, naglasivši kako je aktivacija omladine na lokalnom nivou od izuzetnog značaja, te da je Svetionik znanja, kao jedan od najvećih projekata za srednjoškolce u Srbiji, izvanredan početni korak ka ostvarenju tog cilja.
Učesnici projekta Svetionika znanja Alumni mreže postavljali su pitanja, istaknuli su značaj koji je Svetionik imao u njihovom ličnom napredovanju, uz velik  želju da se ponovno uključe i doprinesu projektu koji im je toliko značio.
– Svetionik znanja je mesto koje izvlači najbolje iz mladih ljudi. Svakome od nas je putem ovog programa pružena mogućnost da predstavimo najbolje iz sebe i otkrijemo segmente naših ličnosti koje treba nadograđivati. Najveća želja svima nama je da ovaj program nastavi da poboljšava mlade ljude u svakom smislu i osvetljava značaj aktivizma i zalaganja za lokalne zajednice – rekla je Ivona Ilić, učesnica VI generacije Svetionika znanja i potpredsednica Alumni odbora.
Iza Svetionika znanja su mnogi uspešni projekti srednjoškolaca širom Srbije. Svetionik znanja postoji već šest godina, a njegov glavni cilj je da kroz kreativan i poučan tromesečni rad podstakne srednjoškolce da savladaju osnove pisanja projekata, da ih prezentuju i realizuju, kako bi pokrenuli pozitivne promene u našem društvu, a pre svega u svojim lokalnim zajednicama. Danas, ima preko 300 alumnista tj bivših učesnika u više od 40 gradova Srbije.
Alumnisti zavrsnog događaja projekta Svetionik znanja Alumni mreža, koji je realizovan uz podršku Ambasade SAD u Beogradu, ceo vikend su proveli u druženju i razmena znanja i iskustva, a u okviru planirane aktivnosti, posetili su arheološki lokalitet Belo brdo u Vinči radi afirmacije pozitivnih veza između Republike Srbije i SAD-a čija Ambasada je donacijom od 475 000 dolara pomogla restauraciju lokaliteta.
Članak SVETIONIK ZNANJA: NAJVEĆI PROJEKAT ZA SREDNJOŠKOLCE U SRBIJI POKRETAČ POZITIVNIH PROMENA U DRUŠTVU se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.