SVE SPREMNO ZA ETNO FESTIVAL: KLADOVO DOMAĆIN ZA VIŠE OD 100 IZLAGAČA

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Jul.2023, 05:02

SVE SPREMNO ZA ETNO FESTIVAL: KLADOVO DOMAĆIN ZA VIŠE OD 100 IZLAGAČA

U Kladovu je sve spremno za 17. Etno festival za koji se prijavilo više od 100 izlagača, a koji Turistička organizacija Kladova, pod pokroviteljstvom te opštine, organizuje u periodu od 20. do 23. jula 2023. godine, u samom centru grada, saopšteno je danas iz JP Komunalac Kladovo.
Kako je navedeno u saopštenju za Tanjug, Kladovo će ove godine biti domaćin za više od 100 prijavljenih izlagača, nekoliko folklornih ansambala i muzičkih grupa, kao i za nekoliko hiljada posetilaca ove >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << tradicionalne letnje manifestacije u gradu na obali Dunava.
V. d. direktora JP Komunalac Kladovo Goran Matović je istakao da radnici JP Komunalac Kladovo i pored velikih vrućina prethodnih dana ulažu dodatne napore da Kladovo izgleda čisto, uredno i zeleno kako bi grad dočekao brojne posetioce koji se očekuju.
– Mogu sa velikim zadovoljstvom da kažem da je JP Komunalac Kladovo u saradnji sa lokalnom samoupravom, i ove godine uspeo u nameri da naš grad ostane čist i doteran, sa mnogo uređenih parkovskih površina, dečjih igrališta, travnjaka, sa puno cveća i zelenila. Zelenilo i uređenje parkovskih površina su samo jedna od delatnosti koje obavlja JP Komunalac, a koje u značajnoj meri utiču na ambijent u gradu, jer mi brinemo i o odvoženju smeća, uređenju puteva… Upravo zbog toga, prijaju nam pohvale mnogobrojnih turista i posetilaca kojih u ovo doba godine ima izuzetno puno u Kladovu, a koji ističu lepotu i uređenost našeg grada – poručio je Matović.
On je ukazao na to da je obaveza JP Komunalac da grad ostane čist i nakon svake festivalske večeri, odnosno i po završetku manifestacije, te će radnici ovog preduzeća od četvrtka do nedelje raditi bukvalno svake noći na čišćenju i sređivanju centralnog gradskog trga.
– Očekujemo veliki broj gostiju u našem gradu, nekoliko hiljada posetilaca, i ja bih zaista želeo da sve njih zamolim da tokom festivala budu odgovorni, da otpatke bacaju u za to predviđena mesta, da ne gaze travnate površine, da tako iskažu poštovanje prema trudu i radu naših radnika, a mi ćemo učiniti sve da njihov boravak u našem gradu ostane lepa uspomena – kazao je Matović.
Opština Kladovo organizuje Etno festival sa ciljem očuvanja narodnih običaja, starih zanata, jela, prirodnih prozvoda, pesme i igre, a na preko 100 tipskih štandova u glavnoj gradskoj ulici biće prezentovani etno-sadržaji izlagača iz cele Srbije.
U večernjim časovima na centralnom Trgu kod kružnog toka predstaviće se pesmom i igrom folklorna društva, a zakazani su i brojni koncerti, između ostalih nastup Dejana Petrovića i Big benda.
Izvor: Novosti
Članak SVE SPREMNO ZA ETNO FESTIVAL: KLADOVO DOMAĆIN ZA VIŠE OD 100 IZLAGAČA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

U nedelju Biciklijada

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jul.2023

Grad Vranje, u okviru manifestacije Vranjsko sportsko leto, organizuje Biciklijadu u nedelju, 23. jula 2023.godine. Maršuta trke će biti od Vranja do Vranjske Banje (promo vožnja) i od Vranjske Banje do brane Prvonek i nazad (takmičarski deo).   Start trke zakazan je za 10 sati ispred zgrade...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.