Izvor: Pančevac-online.com, 06.Apr.2023, 18:52

SUTRA SU BLAGOVESTI: Evo koje običaje bi trebalo ispoštovati na ovaj veliki hrišćanski praznik

Jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi se u znak sećanja na „blagu vest“ su Blagovesti. Prema crkvenom učenju, arhanđel Gavrilo objavio je Bogorodici da je Duh Sveti nju odabrao da bude majka Isusu Hristu. Hrišćani veruju da je arhangel Gavrilo rečima “Raduj se, Blagodatna, Gospod je s tobom”, otvorio istoriju Novog zaveta […] The post SUTRA SU BLAGOVESTI: Evo koje običaje bi trebalo ispoštovati na ovaj veliki hrišćanski praznik appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blagovesti najviše svetkuju žene, a veruje se da danas počinje proleće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2023, 06:56

Danas su Blagovesti, dan kada je arhangel Gavrilo javio Bogorodici da će roditi Isusa Hrista. Narod slavi Blagovesti kao veliki praznik, pa se čak misli da na današnji dan ni ptice u šumi ne svijaju gnezdo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.