Izvor: Pančevac-online.com, 05.Maj.2023, 20:31

SUTRA JE ĐURĐEVDAN: Evo koje bi običaje valjalo ispoštovati za ovaj praznik

Srpska pravoslavna crkva i vernici proslaviće sutra Svetog Velikomučenika Georgija – Đurđevdan, praznik za koji se, posle Božića, vezuje najviše verovanja i običaja. Đurđevdan se slavi sutra, 6. maja i ovaj praznik se uzima kao granica između zime i leta. Ranije su toga dana hajduci napuštali svoja skloništa u kojima su se skrivali tokom zime […] The post SUTRA JE ĐURĐEVDAN: Evo koje bi običaje valjalo ispoštovati za ovaj praznik appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS JE ĐURĐEVDAN: Praznik koji posle Božića ima najviše običaja - pletu se venčići, a KUKUREK ima posebno značenje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2023, 06:57

Uoči Đurđevdana pletu se i venčići od đurđevskog cveća, đurđevka i mlečike i njime se kite kapije i ulazna vrata u kući...Đurđevdan se slavi danas, 6. maja i ovaj praznik se uzima kao granica između zime i leta. Ranije su toga dana hajduci napuštali svoja skloništa u kojima su se skrivali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Danas je Đurđevdan: Da biste bili zdravi ispoštujte divne običaje, pogotovo one u zoru!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Maj.2023

Srpska pravoslavna crkva i vernici 6. maja slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Prema narodnim običajima, Đurđevdan je praznik koji se odnosi na zdravlje ukućana, udaju i ženidbu mladih, plodnost stoke i dobre useve. Praznik Svetog Georgija...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.