STIŽU SAOBRAĆAJNE KAMERE SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM KOJE PREPOZNAJU VOZAČE POD UTICAJEM ALKOHOLA

Izvor: TimockeVesti.net, 31.Mar.2023, 05:50

STIŽU SAOBRAĆAJNE KAMERE SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM KOJE PREPOZNAJU VOZAČE POD UTICAJEM ALKOHOLA

Srbija, 31. mart – Razvoj veštačke inteligencije utiče na sve više aspekata našeg života, a kompanija Acusensus iz Melburna je rešila da iskoristi ovu tehnologiju za razvoj sigurnosne kamere koja može da detektuje da li vozač upravlja vozilom pod uticajem alkohola.
Koristeći rezultate ponašanja vozača prilikom vožnje, pravilne putanje i kretanja unutar saobraćajnih traka, tehnologija je u mogućnost da pošalje informacije lokalnoj policiji koja bi preuzela slučaj.
Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << navode mediji iz Australije, simulator koristi kompjutersko generisane verzije stvarnih puteva u više gradova u Australiji, a za potrebe testiranja vozači koji koriste tehnologiju moraju da budu „pijani“. Kompanija zatim procenjuje ponašanje i reakcije na putu, a sve što vozač radi zatim analizira kompjuter, navodi direktor Acusensusa Alexander Jannink.
„Naša tehnologija ima potencijal da drastično smanji broj nesreća sa smrtnim ishodom. Softver će koristiti proces u četiri koraka: implementacija, snimanje, automatizovana analiza i pregled. Na vrlo visokom nivou, softver će snimati slike vozila u prolazu kroz brojne kamere, infracrveni blic, sočiva i sistem filtriranja, a zatim ih uneti u softver baziran na veštačkoj inteligenciji, koji može da otkrije pristustvo droge ili alkohola u organizmu“, zaključio je Jannink, a prenosi Auto Klub.
Izvor: Nova
Članak STIŽU SAOBRAĆAJNE KAMERE SA VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM KOJE PREPOZNAJU VOZAČE POD UTICAJEM ALKOHOLA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.