Izvor: Pančevac-online.com, 23.Jun.2023, 12:08

ŠTA MOŽEMO DA NAUČIMO OD ALMERIJE U ŠPANIJI: Kako je od nasiromašnijeg područja u Evropi postala čudo u proizvodnji voća i povrća

Samo pre četiri decenije područje Almerije na jugu Španije svrstavano je među najsiromašnije predele Evrope. Klimatski uslovi su vrlo nepovoljni za poljoprivredu, temperatura dostiže 50 stepeni, godišnje padne samo 200 milimetara vodenih taloga, a peskovito zemljište je izuzetno siromašno hranljivim materijama. Banke nisu želele da ulažu u proizvodnju hrane i druge delatnosti, pa su meštani […] The post ŠTA MOŽEMO DA NAUČIMO OD ALMERIJE U ŠPANIJI: Kako je od nasiromašnijeg područja u Evropi postala čudo u proizvodnji voća i povrća appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.