Rezultati analiza vode ipak sutra u podne

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Jun.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati analiza vode ipak sutra u podne

– Gradski štab za vanredne situacije će na sutrašnjoj sednici odlučiti o tome da li će voda biti proglašena ispravnom ili ćemo uvesti vanrednu situaciju u Pančevu – izjavio je večeras za „Pančevac” gradonačelnik Pavle Radanov, koji je i komandant ovog štaba.

– Do sutra u podne će stići rezultati analiza vode koje rade Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd i Zavod za javno zdravlje Pančevo. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << koncentracije trihalometana u vodi budu ispod dozvoljene granice, saopštićemo građanima da mogu ponovo da koriste vodu, a u suprotnom ćemo proglasiti vanrednu situaciju na teritoriji Pančeva – rekao je Radanov nakon večerašnje sednice Štaba za vanredne situacije.

On je dodao kako se očekivalo da će analize stići večeras do ponoći, ali su ove tri zdravstvene institucije saopštile da im treba više vremena kako bi obradile uzorke vode s većeg broja punktova na mreži i u rezervoarima pančevačkog „Vodovoda”.

Tržišna inspekcija je danas obišla jedan broj velikih i manjih trgovina u gradu i nigde nije utvrđeno da ima nestašice flaširane vode ili da su trgovci podigli cene – naveo je Radanov i dodao da su građani pozvani da svaki pokušaj zarade na nestašici pijaće vode u Pančevu prijave Štabu za vanredne situacije i prilože fiskalni račun kao dokaz.

Pančevci se od sinoć pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni raspoređenih na 13 punktova u gradu i selima koja su priključena na gradski vodovod.

D. V.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.