Rezanjem slavskog kolača obeležena kovinska slava

Izvor: KovinEkspres.rs, 26.Jul.2010, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezanjem slavskog kolača obeležena kovinska slava

U Galeriji Doma kulture u nedelju 25. jula rezanjem slavskog kolača otpočela je ovogodišnja proslava kovinske slave i Dana opštine. Svečanom obredu, koji je obavio otac Novak Petrović, prisustvovali su predsednik opštine Slavko Branković i potpredsednik, Blagoje Bogdanović, kao i predsednici obe gradske mesne zajednice Dragan Mandić iz Prve i Žarko Rodić iz Druge. Domaćin slave bio je Željko Milošev, optičar iz Kovina. U programskom delu večeri smenjivali su se Gradski duhovni hor >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << „Iskon“ i Tamburaško društvo „Kovinski bećari“. Pred prepunim holom, Kovincima su slavu četitali otac Novak, koji je rekao da je ova godina 233. od gradnje Hrama Svetog Arhanđela Gavrila, koga Kovin i ima za sveca zaštitnika, a čestitke za praznik i lepe želje uputio je i Žarko Rodić. Program je vodila Dragana Obradović, dugogodišnji spiker Radio Kovina i urednik kulturne rubrike ove popularne radio stanice. Svečana litija danas neće, kako je prvobitno najavljeno, proći centrom grada već će ići oko hrama. Razlog je loše i promenljivo vreme.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Rezanjem slavskog kolača obeležena kovinska slava

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Jul.2010

U Galeriji Doma kulture u nedelju 25. jula rezanjem slavskog kolača otpočela je ovogodišnja proslava kovinske slave i Dana opštine. Svečanom obredu, koji je obavio otac Novak Petrović, prisustvovali su predsednik opštine Slavko Branković i potpredsednik, Blagoje Bogdanović, kao i predsednici...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.