Repertoar bioskopa “Zvezda” (od 7. do 11. marta)

Izvor: Bor030.net, 07.Mar.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Repertoar bioskopa “Zvezda” (od 7. do 11. marta)

Od 7. do 11. marta u bioskopu „Zvezda“ prikazivaće se crtani film “Vreme je za grudvanje” od 18 sati i film “Palme u snegu” od 20 sati. Cena ulaznice za bioskopske projekcije iznosi 200 dinara.

U želji da se razonode tokom zimskog raspusta, deca iz zabačenog i snegom prekrivenog sela odlučuju da organizuju masovnu „grudvanijadu“. Jedanaestogošnjaci, Luka i Sofija, postaju „generali“ sukobljenih strana. Sofija, koja se tek doselila u mesto, želi da „pokaže“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << svom suparniku da su i devojčice sposobne da vode bitke. Ali, ono što je započelo kao dečja igrarija ubrzo postaje pravi rat, jer Luka svoju ulogu doživljava sve ozbiljnije. Luda zabava okončava se tragičnim događajem, a Luka na kraju priznaje svoj udeo u tome. Osmeh se, međutim, vraća na lica mališana kad se dogovore da zajedničkim snagama napadnu snežnu tvrđavu i sruše je do temelja, umesto što će se boriti jedni protiv drugih.

Žanr: animirani, komedija, porodični, sinhronizovan

Trajanje: 80 minuta

Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge u sinhronizaciji: Vuk Bulatović, Mia Trifunović, Nikola Todorović, Una Lakićević

Glavne uloge: Angela Galuppo, Mariloup Wolfe, Lucinda Davis

Scenario: Normand Canac-Marquis, Roger Cantin, Paul Risacher, Danyele Patenaude

Režija sinhronizacije: Nikola Bulatović

Režija: Jean-Francois Pouliot, Francois Brisson



Film je zasnovan na istoimenom romanu spisateljice Luz Gabas. Ovo ostvarenje govori o odrastanju dvojice muškaraca na afričkim plantažama kakaoa, gde su mnogi Španci u kolonijalno doba potražili bolje sutra. Novela je objavljena 2012. i za kratko vreme je, sa tiražom od 500.000 primeraka, postala bestseler. Autorki su kao inspiracija poslužila iskustva španskih doseljenika, koji su na Bioko došli sa snovima o lepšoj budućnosti. Zanimljivo je to da su se u stvarnom životu među njima našli otac, kao i deda i baba Gabasove, koji su zajedno sa ostalim kolonistima radili na tamošnjim plantažama kakaoa, napustivši selo u zavejanim planinama.

Žanr: romantična drama

Trajanje: 163 minuta

Zemlja porekla: Španija

Glavne uloge: Laia Costa, Mario Kasas (Mario Casas), Adriana Ugarte

Scenario: Sergio G. Sanchez, Luz Gabas (roman)

Režija: Fernando Gonzales Molina (Fernando Gonzalez Molina)

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.