REČI, BOJE I ZVUCI- ZORAN M. MANDIĆ

Izvor: Radio Dunav, 26.Maj.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REČI, BOJE I ZVUCI- ZORAN M. MANDIĆ

U trećoj emisiji „ Reči, boje i zvuci „, gost je bio Zoran M. Mandić, pesnik, književni i likovni kritičar.
– Objavio sam ukupno 30 knjiga poezije, a vrlo draga mi je, recimo knjiga moje poezije koja je izašla na makedonskom jeziku, a koju je priredio Riste Vasilevski, makedonski akademik- rekao je Mandić.
–  Razgovor sa Zoranom M. Mandićem je tekao spontano, a Mandić je bio i više nego iskren. Svoje mišljenje o  raznim pojavama u književnosti nije krio.
–  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Veliki sam protivnik nagrada u književnosti, iako sam i sam neke od njih, vrlo vredne dobio. Ne svidja mi se što se književne nagrade danas dodeljuju po principu „ Ja tebi, ti meni „ Pesnici Matija Bećković i Dragan Jovanović Danilov kao da nose otvoren ranac na ledjima u koji, jedna za drugom upadaju književne nagrade – izrazio je svoj stav pesnik.
–  Rekao je da je glupo plaćati članarinu udruženjima književnika jer članovi daju novac od kojeg čelnici udruženja putuju i troše ga kako stignu.
– U ovom razgovoru nije zaobidjen ni naš grad.
– U „ Banji Junaković „ se održava neki skup pesnika za koji ja nisam dobio pozivnicu štio nije normalno. Mislim da se i sa imenom Biblioteke trebalo malo sačekati. Poštujem Borisavljevića, ali trebalo je da protekne malo više vremena pre donošenja odluke o imenu biblioteke – govorio je u emisiji o kulturi, Mandić.


play pause


mute unmute


Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.