Izvor: Radio Dunav, 14.Sep.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RECEPT DANA

KRMENADLE ILI ŠNICLE U SOSU OD PAVLAKE
Za pripremu ovog recepta od namirnica vam je potrebno:
4-6 većih svinjskih šnicli  (ili od nekog drugog mesa) ili manjih krmenadli
4 velike kašike supe ili vode
4 velike kašike neutralne pavlake za kuvanje, ukoliko niste ljubitelj iste sasvim odgovarajuća biće i kisela
2 kisela krastavca
2 velike kašike ulja, malo seckanog peršuna, biber po ukusu i začin
 
PRIPREMA
1. Meso malo izlupati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << kuhinjskim čekićem, začiniti solju, biberom i biozačinom, pa ih propržiti na 2 kašike ulja. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom mestu.
2. U masnoću od prženja mesa dodati supu ili vodu.
3. Dodati pavlaku, pa promešati. Kisele krastavce iseckati na sitne kockice, pa ih umešati u sos i promešati. Nakon toga dodati sitno iseckan peršun i kratko prodinstati. Začiniti po želji.
4. U ovako pripremljen sos vratiti prethodno ispečeno meso, promešati i odmah poslužiti uz prilog po želji – dinstano povrće, testeninu, pire-krompir, pirinač i salatu.
Da ne zaboravimo da napomenemo, meso će biti sočnije i  mnogo ukusnije ukoliko ga podlevate supom umesto vodom.
Prijatno. J

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.