Izvor: Radio Dunav, 21.Feb.2022, 11:09

КОНЦЕРТ „Quantum Guitar Duа“ У АПАТИНУ

Музичка сезона Културног центра Апатин биће отворена концертом „Quantum Guitar Duo“, који ће бити одржан 23. фебруара 2022. године од 19 часова, у Малој сали Културног центра, а улаз је слободан.
„Quantum Guitar Duo“ је настао 2020. године и чине га Душан Новковић и Вељко Торбица. Дугогодишњи >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << пријатељи и колеге завршили су Музичку академију у Новом Саду у класи професора Зорана Крајишника.
Вељко Торбица је даље школовање као студент Мастер студијског програма наставио на Музичкој академији у Братислави, где је и дипломирао у класи професора Јожефа Жапке.
Душан Новковић је запослен као професор класичне гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“ у Новом Саду, док Вељко Торбица ради као професор гитаре у Музичкој школи „Јосиф Маринковић“ у Зрењанину.
Са великом посвешћеношћу оба музичара раде на богатом репертоару који садржи дела из периода: барока, класицизма, романтизма и двадесетог века. Основи мотив њиховог заједничког свирања јесте љубав према музици и класичној гитари, у настојању да кроз свирање оставе траг и инспиришу нове генерације музичара.
Љубитељи класичне музике у Апатину ће имати прилику да уживају у делима Доменика Скарлатија, Мориса Равела, Енрикеа Гранадоса и Исака Албениза и других значајних аутора.
The post КОНЦЕРТ „Quantum Guitar Duа“ У АПАТИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.