Pustili optuženog za saobraćajnu nesreću

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Maj.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pustili optuženog za saobraćajnu nesreću

Advokat Petar Jojić se ovih dana žalio Osnovnom sudu u Pančevu na odluku na osnovu koje je kineskom državljaninu Vang Vejvu ukinuta presuda. On je pušten na slobodu iako je u našem gradu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povredio jednog biciklistu.

Da je odluka sudija bila neosnovana najbolje se vidi iz toga što je Apelacioni sud u Novom Sadu naredio da se suđenje mora ponoviti i ukinuo oslobađajuću presudu. Naređeno je i da se ponovo obave saobraćajno-tehničko >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << veštačenje i rekonstrukcija događaja, ali od toga nije bilo ništa.

Iako su se u danu koji je bio određen za to na mestu nesreće na vreme pojavili sudija kome je povereno vođenje ponovljenog postupka, oštećeni i njegov advokat, optuženi nije došao. Njegov advokat je sudiji dostavio obaveštenje u kome piše da je njegov branjenik morao hitno da otputuje van zemlje zato što mu je jedan blizak član porodice teško bolestan, pa mu je neophodna tuđa pomoć.

„Međutim, optuženi i njegov branilac nisu dostavili sudu kopiju pasoša sa dokazom da je on napustio Srbiju, što dokazuje da je obaveštenje o njegovom izostanku koje je poslato sudiji netačno i neprihvatljivo. Navodi advokata optuženog su sračunati na odugovlačenje postupka, a posledica toga bi bila zastarelost krivičnog gonjenja. Zbog toga oštećeni Rade Radešić i ja, njegov advokat, zahtevamo da se optuženom kineskom državljaninu sudi u odsustvu i da mu se odredi pritvor. Postoje osnovi za sumnju da optuženi izbegava da dođe na suđenje i okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost od njegovog bekstva. Zbog toga postavljamo pitanje zbog čega mu nije oduzet pasoš s obzirom na to da je on strani državljanin, a krivični postupak u kome učestvuje je još u toku”, piše u žalbi koju je advokat Jojić podneo Osnovnom sudu.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.