Protest u Boru – nastavak radničkog bunta

Izvor: MC Bor, 24.Sep.2010, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Boru – nastavak radničkog bunta

Savez samostalnih sindikata Srbije saopštio je da će nezadovoljan zbog loše ekonomske i socijalne situacije koja se ogleda u teškom položaju radnika, nastaviti sa radničkim buntom organizovanjem drugog po redu velikog protesta koji će 29. septembra biti održan u Boru, objavila je danas S media.
Time će se Savez samostalnih sindikata Srbije pridružiti aktivnostima Evropske konfederacije sindikata, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << čije će članice širom Evrope tog dana organizovati velike proteste u znak nezadovoljstva zbog mera štednje i ekonomske politike koje vlade evropskih zemalja sprovode.
Na protestu u Boru, ali i u drugim gradovima širom Srbije predstavnici sindikata dići će glas protiv najavljenih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji će dodatno umanjiti prava i položaj sadašnjih i budućih penzionera, ali i protiv teškog položaja zaposlenih, velike nezaposlenosti, niskih i neredovnih zarada, poskupljenja, nestašica..
Na protestu u Boru, koji će biti održan na plotou Doma kulture, pored predsednika Sindikata Ljubisava Orbovića, učestvovaće i predstavnici drugih sindikalnih centrala i sindikata, navodi se u saopštenju.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.