Program obeležavanja 4. oktobra, Dana opštine

Izvor: KovinEkspres.rs, 02.Okt.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program obeležavanja 4. oktobra, Dana opštine

Proslava 4. oktobra, Dana opštine i Dana oslobođenja Kovina u II svetskom radu, počeće u subotu odavanjem pošte palim borcima i polaganjem venaca na spomenik u centru Kovina. Biće to, ujedno, i prigodan način obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja grada, rekao nam je Gojsko Radosavljević, predsednik SUBNOR-a.

Od 10.30 do 12.00 časova na centralnom gradskom trgu, ispred Doma kulture, biće priređen etno-doručak na otvorenom. Osim okrepljenja, u organizaciji Aktiva žena I >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << MZ koja je odavno ustanovila tradiciju održavanja Banatskog fruštuka pod nazivom „Al’ se nekad dobro jelo,“ ovoga puta odvijaće se i folklorni program.

Nakon toga, od 12.30, u pozorišnoj sali Doma kulture održaće se svečana sednica Skupštine opštine na kojoj će ovogodišnjim laureatima biti dodeljene i Opštinske nagrade.

U ovoj godini plaketa opštine pripašće fudbalskom klubu „Radnički“ iz Kovina za sveukupni doprinos razvoju društvenog života u oblasti sporta na teritoriji opštine Kovin tokom 110 godina postojanja.

Povelja opštine će biti uručena Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Vojvodine i to za, kako je u obrazloženju navedeno, sveukupni doprinos razvoju svih nivoa obrazovanja na principima multinacionalnosti i multikulturalnosti. Očekuje se da ovo priznanje primi pokrajinski sekretar Njilaš Mihalj.

Opštinska Povelja će pripasti i Nacionalnom savetu rumunske nacionalne manjine u Srbiji i to za poseban doprinos i podršku u ostvarivanju prava nacionalnih manjina na teritoriji opštine Kovin. Potvrđeno je da će priznanje primiti predsednik ovog nacionalnog saveta, Daniel Petrović, saznajemo u Organizacionom odboru svečanosti.

U večernjim satima, počev od 20 časova, na trgu u centru uslediće i koncert uz učešće ansambla „Svilen konac“ i Snežane Savić.

Na Dan opštine biće zanimljivo i na stadionu FK „Radničkog“ gde u goste dolaze najmlađi majstori fudbala iz „Partizanove“ Fudbalske škole. Dečake predvodi direktor ovog „pogona“ crno-belih i legenda kluba, Momčilo Vukotić. Dečaci generacije 2003/04 i 2005/06 će odmeriti snage sa  vršnjacima iz Kovina, a mečevi počinju od 10 sati.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.