Izvor: Soko-zabava.info, 24.Avg.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuredite dečiju sobu pomoću dva osnovna sredstva

Deca su nešto najvrednije što imamo i zato ne treba da čudi želja svakog roditelja koji svom mališanu pokušava da priušti sve što mu i treba i ne treba. Ono što je važno jeste da dobro razdvojite šta je ono što je zaista neophodno, a šta je u stvari samo obični dečiji hir.

Koliko god želeli da vaše dete uživa u svemu, ipak treba naći granicu i biti umeren. Ne brinite, ipak postoje stvari kod kojih možete da pustite mašti na volju i uz malo novca, a malo više dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << volje i kreativnosti napravite pravo malo dečije carstvo.

Opšte je poznato koliko deca sanjare o sobama po uzoru na one iz dečijih filmova, a vi ste sigurno obeshrabreni činjenicom da tako nešto premašuje vaša primanja. Nemojte se unapred obeshrabrivati, obratite pažnju na par detalja pomoću kojih ćete dečiju sobu vašeg mališana učiniti magičnom, a da vas pritom ne zaboli glava od silnih računa. Pitate se kako? Rasveta, boja zidova, puno prostora za igru i sreći vašeg deteta neće biti kraja.

Ne treba ni spominjati koliko vam je bitno da vaš mališan odrasta u najboljim mogućim uslovima. Zato krevet koji ste mu kupili sigurno jeste biran zato što je simpatičan i sviđa se detetu, ali još važnije zato što ste vi procenili da ima kvalitetan dušek i druge nimalo beznačajne karakteristike. Isti princip se primenjuje kad je u pitanju i rasveta. Verovatno ste se samo letimičnim pogledom na izlog neke radnje gde se prodaje rasveta, upoznali sa izuzetno velikom ponudom svih vidova osvetljenja. Pre svega kad budete kupovali sve u vezi rasvete, dobro osmotrite prostoriju koja će služiti kao soba za decu.

Nemojte odmah nerazumno srljati u potragu za interesantnim lampama, prvo procenite kolika količina svetlosti detetu treba. Vrlo je verovatno da ćete želeti jedno centralno osvetljenje na plafonu, a za to su vam je najbolji predlog lusteri. U ponudi su zaista najrazličitiji modeli, potražite neki sa zanimljivim abažurom poput onog gde se mala igračka medved ljulja na improvizovanoj ljuljašci koja visi sa lustera. Nabavite i lampe, zidne ili stone pokraj kreveta, ukoliko se vaš mališan plaši mraka. Možete i jednu podnu lampu staviti u ćošak i napraviti pomoću svetlosti određene boje magični kutak za igru.

Pustite mašti na volju i nećete pogrešiti!

Ovo je obično jedan od prvih koraka koji se preduzimaju kad je u pitanju sređivanje sobe i nije nimalo lak posao ni u fizičkom smislu, ali ni idejno, treba smisliti pravo rešenje, a priznaćete da je previše mogućih kombinacija boja.

Jedan praktični savet je da bar dok su deca mala, koristite tzv. vodoperive boje, jer svi znamo za onu kreativnu fazu ,,ukrašavanja“ zidova bojicama, flomasterima kroz koju deca obavezno prolaze. Dobra ideja su i tapete, jer ćete na taj način mnogo brže postići da soba izgleda razigrano sa bezbroj veselih motiva za koje bi vam inače trebala čitava večnost. Ukoliko želite baš boju, kombinujte par, neka budu svetliji tonovi, pravite geometrijske oblike, oslikajte celu sobu jednom, a samo jedan zid drugom bojom.

Slobodno eksperimentišite, jerna kraju uvek možete da izaberete i onu uobičajenu opciju – roze boju za devojčice, a plavu za dečake.

Ipak, mislimo da vi to možete i originalnije, zar ne?

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.