Premijera Kir Janje u Knjaževsko – srpskom teatru

Izvor: Kragujevac.rs, 13.Dec.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera Kir Janje u Knjaževsko – srpskom teatru

U sredu 14. decembra u 20 sati na Sceni Joakim Vujić Knjaževsko - srpskog teatra premijerno će biti izveden Kir Janja - Jovana Sterije Popovića.

Drag mi je taj Kir Janja koji ne pripada ovom svetu a da to i ne zna. Možda hoda po svojim mislima sa pogrešnom mapom u glavi - kaže Dragana Varagić kojoj je poverena režija tog komada. On hoće onoliko novaca koliko mu je potrebno da mirno spava u nemirnom svetu. Drag mi je taj mali čovek koji je već jednom sve izgubio i boji se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << mu se sutra to ponovo ne desi. Sve bežeci od toga uleće u zamku da mu se baš to desi.

Kir Janja je komični lik, ali posle Egonovog i Ejdusovog “Kir Janje“ u Narodnom pozorištu, ovaj tekst se ne može više čitati bez tragične note. To pripada i našem Kir Janji ali u jednom drugačijem ključu - smatra Dragana Varagić.

U predstavi igraju Miodrag Pejković kao Kir Janja, Isidora Rajković kao Juca, Nikola Milojević igra Mišića, Milić Jovanović tumači lik Petra, a Saša Pilipović Kir Dimu. Lik Katice tumači Milica Majstorović, a pandure Đorđe Simić i Mladen Knežević.

Scenografija je poverena Lani Škundrić, kostime je radila Jelena Janjatović, koreograf je Bojana Robinson, kompozitor Dragoslav Tanasković i lektor  Radovan Knežević.

Reprize su  16. i 17. decembra u 20 sati na Sceni Joakim Vujić Knjaževsko-srpskog teatra.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

Dragana Varagić režira "Kir Janju" u Kragujevcu DRAG MI JE TAJ MALI ČOVEK

Izvor: Blic, 13.Dec.2016

U Knjaževsko-srpskom teatru "Joakim Vujić" u Kragujevcu 14. decembra u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava "Kir Janja" po tekstu Jovana Sterije Popovića u režiji Dragane Varagić..."Drag mi je taj Kir Janja koji ne pripada ovom svetu a da to i ne zna. Možda hoda po svojim mislima sa pogrešnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.