Izvor: Soko-zabava.info, 20.Maj.2020, 11:50

Pranje automobila uz pomoć mašina za pranje automobila  ili u samouslužnoj autoperionici

Sam izgled automobila umnogome zavisi od kvalitetnog  pranja. Danas na svakom koraku možete da pronađete samouslužne autoperionice. Ovaj način pranja predstavlja brzo rešenje ukoliko ne možete da stignete da temeljno i detaljno sredite svoj auto.

Dok drugi smatraju da  klasični način pranja automobila predstavlja jedino efikasno sredstvo za uklanjanje skorele prljavštine. Pogotovo što danas možete u prodaji da pronađete posebne mašine za pranje automobila koje su namanjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << za kućnu varijantu i sredite svoj auto kao u profesionalnim autoperionicama. Ovde ćemo vam predstaviti jedan i drugi način pranja. Na vama je da se odlučite koji ćete izabrati.

Svaki iskren ljubitelj četvorotočkaša reći će vam da u samo kućnoj varijanti svaki spoljašni i unutrašnji deo automobila možete kvalitetno oprati. Da imate svo vreme da efikasno i temeljno operete svoj auto od prljvštine, zatim dobro osušite i na kraju ispolirate.  Postoji način kako možete vaš automobil da perete kao profesionalci a da ne morate da odlazite u skupe autoperionice. U pitanju su mašine za pranje auta ili perači pod pritiskom. Ovaj način pranja polako stavlja u zaborav klasičan način uz pomoć sunđera i  kofe vode. U pitanju je  poseban aparat koji pod pritiskom izbacuje vodu i time ne oštećuje farbu na kolima.

Za svega  nekolikominuta imaćete perfektno opran auto. Pritisak vode koje ove mašine za pranje automobila ostvaruju, kreće se između 80 i 160 bari.  Za kućnu varijantu se preporučuju aparati od 100 bari. Perači pod prtiskom su odlični i za pranje svih vrsta tepiha, staza, prostirki. Svi koji su probali ovaj način pranja automobila istakli su da predstavlja dobru investiciju koja se veoma brzo isplati s obzirom na cene i usluge koje se nude u samouslužnim autoperionicama.

Samouslužne autoperionice predstavljaju odlično rešenje za svakog kome treba brzo pranje automobila. Svaka samouslužna auto perionica ima svoj sistem po kojem funkcioniše i zato je potrebno pre svakog korišćenja da dobro pročitate njihovo upustvo.  Žetone kupujete kod radnika ili na automatu. Obično se kupuju tri žetona plus jedan žeton za usisavanje. Međutim ukoliko prvi put koristite samouslužno pranje, kupite više žetona pošto ćete više vremena potrošiti dok se organizujete.

Na aparatu postoji tačno ispisani programi koji su vam potrebni od pranja, sapunjanja, ispiranja, voskiranja. Imate svega nekoliko minuta razlike između svakog programa pranja, zato ukoliko vam u toku pranja istekne vreme samo opet ubacite žeton i nastavite tamo gde ste stali. Prilikom pranja držite određenu distancu od automobila i perite vaš automobil odozgo ka dole, pa u krug oko automobila. Ne zaboravite na kraju da pritisnete program voskiranja i ispiranja demineralizovanom vodom.

Obično sve samouslužne autoperionice u svojoj ponudi imaju usisivače, gde nakon pranja možete lepo da usisate i sredite samu unutrašnjost automobila. Mišljenja su različita i podeljena u pogledu koriščenja  samouslužnih autoperionica. Neki prosto zaziru od njih jer ne znaju kako čitav sistem funkcioniše i smatraju da ovim načinom  automobil ne može temeljno oprati u svega nekoliko žetona,  dok za druge predstavlja veoma brz i pristupačan način za pranje automobila.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.