Povećati policijske i vojničke dnevnice

Izvor: Pančevac-online.com, 27.Apr.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećati policijske i vojničke dnevnice

Sindikat zaposlenih u policiji obratio se ovih dana Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Srbije sa zahtevom da se dnevnice policajcima i vojnicima, koje sada iznose 150 dinara, vrate na raniji nivo, pre stupanja na snagu uredbe na osnovu koje su smanjene.

U pismu Sindikata zaposlenih policije ističe se da tim novcem ne može da se kupi ni jedan obrok i da vojna i policijska dežurstva često traju i duže od osmočasovnog radnog vremena.

„Navodimo da policajci prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << obezbeđivanja javnih skupova rizikuju svoje živote da bi zaštitili svakog građanina. Oni provode pod opremom i po 12 sati, prate novac, vozove, izvršavaju razne asistencije, sprovode osuđena lica. Zbog toga smatramo da bi odluka o vraćanju dnevnica na raniji nivo unapredila rad u MUP-u i Ministarstvu odbrane i dodatno stimulisala policajce i vojnike da još profesionalnije izvršavaju zadatke koji im se poveravaju”, piše u saopštenju Sindikata zaposlenih u policiji.

Podsećamo, iznos službenih dnevnica od 150 dinara propisan je svim državnim službenicima početkom oktobra 2015. godine. Takva odluka doneta je na osnovu uredbe Vlade Srbije, a pre toga dnevnice su iznosile 2.556 dinara.

Bivša ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički tada je izjavila da je cilj smanjenja dnevnica štednja, sprečavanje zloupotreba i racionalno ponašanje svih koji rade u sistemu državne uprave.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.