Posetite „Intimni muzej”

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Okt.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite „Intimni muzej”

Fenomenalnom izložbom „Intimni muzej”, koja je otvorena u sredu, 28. oktobra, u Galeriji savremene umetnosti, obuhvaćeni su crteži, slike, reljefi, skulpture i printovi pančevačkih umetnika: slikara mr Zorana Deranića i vajarke Svetlane Karović Deranić.

Oni su se predstavili radovima koji su nastajali u poslednjih dvadesetak godina, u različitim periodima njihovog zajedničkog života.

Ipak, kažu umetnici, to nije retrospektivna postavka, jer nema hronološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << rasporeda radova i ne mogu se pratiti „opusi”, već je sve usmereno na istraživanje njihovih unutrašnjih mera, uz veliku stvaralačku radost i radoznalost.

Muzejska postavka je uzeta kao okvir iz više razloga. Jedan od njih je to što su Deranićima, kako su rekli, muzejske postavke uvek bile inspirativne zbog bogatstva i raznolikosti ponude i posebnog odnosa prema eksponatima. Takođe, to je i njihova reakcija na činjenicu da dva najznačajnija nacionalna muzeja ne rade već deset godina.

Izložba se može pogledati do 9. novembra.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.