Poseta kompaniji ###Unior Components###

Izvor: Kragujevac.rs, 12.Nov.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta kompaniji ###Unior Components###

U okviru akcije “Na pragu privrednika“, Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu obišao je danas sa svojim saradnicima iz nadležne Gradske uprave kompaniju Unior Components.

Privatitacijom koja je uspešno sprovedena 2005. godine nekadašnja fabrika “Zastava alati“, menja naziv u Unior komponent i njen većinski vlasnik postaje slovenačka kompanija Unior, koja svoje prozvodne pogone ima u 32 zemlje.

Sa tradicijom u proizvodnji specijlnih alata dužom od 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << godina, Union components ove godine obeležava 10 godina od sticanja novog statusa i od tada beleži konstantni rast i to zahvaljući investiranju u nove tehnologije i najsavremenije CNC mašine. Radi podizanja kvaliteta proizvoda i kurentnosti na evropskom tržištu, u Unior components uloženo je blizu 10 miliona evra, i njihov proizvodni program a to su provlakači, zavarene konstrukcije i termička obrada našli su primenu u automobilskoj, avionskoj i vojnoj industriji 18 zemalja sveta.

“Ove godine je u razvoj kapaciteta uloženo 1,5 milion evra. Rekontruisan je jedan od objekata, kupljene su dve nove CNC mašine namenjene procesu obrade kućišta za mašinogradnju i zahvaljući takvom našem konstantnom razvoju ozbiljne pomake smo napravili na tržištu Rusije i Belorusije dok standardno dobru prodaju imamo na tržištima Nemačke, Francuske i Češke, kaže Ljubinko Mijailović, generalni direktor Unior Components.

Današnja poseta predstavnika lokalne samouprave grada Kragujevca, bila je i prilika da se predoče i problemi u poslovanju ove kompanije i oni se najviše odnose na infrastrukturno uređenje. Naime, problem je neadekvatna saobraćajnica čiji ulaz od Pirotehnike onemogućava prolaz šlepera većeg gabarita, pa se rešenje traži u otvaranju novog ulaza. Problem stvaraju i zastarele vodovodne i kanalizacione cevi, nepostojanje označenog parking prostora, a neophodne su i dodatne bezbednosne mere, jer zbog nemogućnosti da se zbog pravnog statusa ova loakcija ogradi često dolazi do krađa.

“Unior komponents je uspešna kompanija i jedna od najvećih kragujevačkih izvoznika. Od 2005. godine od kad je privatizovana, konstantno se razvija, ulaže u novu opremu i dobro planira.

Nemamo zbog čega da brinemo kada vidimo kako ova firma posluje i možemo da se nadamo samo boljim rezultatima. Imajući u vidu da je ova kompanija ranije poslovala u okviru zatvorenog prostora grupe “Zastava“, njenim otvaranjem došlo je do problema koji se tiču saobraćajnice i to su realni problemi koje će lokalna samouprava u narednom periodu pokušati da rešava, kako bi olakšala poslovanje ne samo Unior components -u već i ostalim privrednicima koje se nalaze na u ovoj radnoj zoni, kaže Dalibor Jekić.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Povezane vesti

„Unior komponents“ traži rešenja za infrastrukturu

Izvor: Šumadija Press, 13.Nov.2015, 13:05

U programu akcije “Na pragu privrednika“, Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, posetio je sa saradnicima iz nadležne Gradske uprave kompaniju „Unior komponents“...Privatitacijom koja je uspešno sprovedena 2005. godine nekadašnja fabrika “Zastava alati“, menja naziv u „Unior...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.