Popeli se na Karpate

Izvor: KovinEkspres.rs, 02.Avg.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popeli se na Karpate

Sa dobrom ekipom nijedan prevoj nije težak. Druga etapa, Vatra Dornei - Bistrica, u dužini od 82km je uspešno savladana. Na ovom delu ture je bio jedan prevoj - Tihuca - 1200m, koji je malo zadavao problema učesnicima, ali u odnosu na jučeračnji dan ovaj je bio dosta lakši. Na ovom prevoji je jedan i jedini vetro generator na koji ćemo naići u toku ture. Vreme je bilo povoljno za vožnju. Tek kada smo stigli u Bistricu počela je da pada kiša tako da biciklisti srećom nisu pokisli. Smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << je dobro organizovan, urednost i čistoća su na visini. Posle kupanja i večere učesnici su otišli u obilazak grada. Stradala osovina, ali tu je rezerva U toku uspona se desio kvar na jednom od bicikla koji se nije mogao rešiti na licu mesta pa je taj bicikli zamenjen rezervnim te je ekipa u kompletnom sastavu nastavila dalje. Kvar je na zadnjoj osovini bicikla tako da će menjati celu osovinu, a to je malo ozbiljniji posao. Ostalih problema nije bilo. Svi su zdravi i orni za vožnju. Timski rad sve pobeđuje Juče, 31. jula, završena je prva etapa od Radauca do Vatra Dornei. Biciklisti su uspešno etapu u dužini od 107km savladali bez većih poteškoća. Pošli su iz Radauca u 08.00 po lepom vremenu, prijatnom za vožnju biciklom, temperatura je bila oko 25 stepeni, bez vetra i sa promenljivim naoblačenjem. Prvi veliki ispit je bio uspon na prevoj Ciumarna na 1100m NmV. Onima koji nisu imali dovoljno kondicije i spremnosti su pomogli iskusniji i fizički spremniji tako da je ekipa u kompletnom sastavu uspešno savladala prvi ispit izdržljivosti i spremnosti. Ali to je samo početak. Pred njima je bilo još dva prevoja od preko 1000m NmV. Uz dobar timski rad i uz asistenciju pratnje i više zastanaka sve je uspešno savladano. U Vatra Dornei su stigli oko 17.00. Umor se video na licu svakog od njih ali i zadovoljstvo i ponos što su se upešno popeli na Karpate. Slike iz predivnih Karpata će ih od sada pa u buduće pratiti na sličnim mestima. Smeštaj je već unapred bio dogovoren i sve je odlično organizovao g. Ilie Romila. Posle večere je organizovano druženje uz pesmu i osvečenje. Oko 22.00 se otislo na spavanje jer sutra je pred njima druga etapa u kojoj je samo jedan prevoj (Mestekaniš) ali on je i najviši u toku čitave ture  – 1200mNmV. Svi se dobro osećaju. Tehničkih proglema nije bilo. Zoltan Dani

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Popeli se na Karpate

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Avg.2010

Sa dobrom ekipom nijedan prevoj nije težak. Druga etapa, Vatra Dornei - Bistrica, u dužini od 82km je uspešno savladana. Na ovom delu ture je bio jedan prevoj - Tihuca - 1200m, koji je malo zadavao problema učesnicima, ali u odnosu na jučeračnji dan ovaj je bio dosta Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.