Pomozimo imigrantima

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Jul.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomozimo imigrantima

Socijalistička partija Srbije oformiće punkt za prikuplјanje hrane, odeće i obuće za imigrante iz država u kojima se ratuje i koji prolaze kroz Srbiju i naš grad, a formiraće i lekarski tim za pružanje zdravstvene nege tim lјudima – kaže se u saopštenju Saveta za zdravlјe i socijalnu politiku SPS-a.

„Nije davno bilo da je i naš narod morao da napusti svoja ognjišta i da traži smeštaj u drugim državama. Smatramo da se nije dovolјno uradilo za pomoć i zbrinjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << ovih lјudi, koji su nam ’gosti’ u prolazu kroz naš grad. Pored toga što možemo njima pomoći da što bezbednije i sigurnije stignu tamo kuda su se uputili, istovremeno moramo zaštititi i sebe, jer na putu kojim prolaze, postoje bolesti i nedaće koje ovi nesrećni lјudi moraju da prođu”, smatra ova stranka.

SPS predlaže da se ostvari saradnja s policijom, Crvenim krstom, socijalnom službom i nevladinim organizacijama, kao i svima koji žele da pomognu „nekome ko je u goroj situaciji od nas” i napominje da već postoje narodne kuhinje, napuštene kuće i drugi „neiskorišćeni kapaciteti” koji bi mogli da posluže za ovu namenu.

Z. Sp.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.