Poljoprivreda – iznevereno predizborno obećanje

Izvor: Aleksinac.net, 07.Dec.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivreda – iznevereno predizborno obećanje

Sve stranke koje su učestvovale na izborima su akcenat za razvoj Aleksinca stavljale na razvoj poljoprivrede. Kao izuzetan primer navodili su slavnu poljoprivrednu prošlost Aleksinca, u okviru koje je poslovao PIK Aleksinac, tada gigant balkanskih razmera.

Nakon izbora i formiranja lokalne vlasti, izgleda da o poljoprivredi više niko ne brine.

U opštinskoj upravi u Aleksincu ne postoji ni jedan kapitalni projekat za razvoj poljorpivrede. U sektoru za lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << ekonomski razvoj za sada se još niko ne bavi pitanjem pronalaženja strateskog partnera za kupovinu ostatka nekadašnjeg PIK-a, koji je već duže vreme u stečaju.

- Tačno je da smo obećavali razvoj poljoprivrede u opštini Aleksinac, ali se u međuvremenu stvar izmenila. Postavlja se pitanje da li vredi razvijati poljoprivredu u trenutku kada se donosi kapitalna odluka o otvaranju rudnika uljnih škriljaca.

Znate i sami da teška industrija ne ide uporedo sa razvojem proizvodnje hrane. – reći su jednog lokalnog političara koji je želeo da ostane anoniman.

Kojim putem će povesti Aleksinac, ostaje da se vidi, i posle 100 dana lokalne vlasti za sada se ne zna, hoće li Aleksinac biti poljoprivredna opština ili opština sa budućnošću u sektoru teške industrije kakva je prerada uljnih škriljaca?

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.