Politička volјa jača od propisa

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Mar.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička volјa jača od propisa

Kašnjenje primene posebnog kolektivnog ugovora u javnom sektoru bilo je osnovna tema na koju se, u ime Odbora za pravna i socijalna pitanja Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, osvrnula Milica Mijović, član Glavnog odbora te stranke, na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 3. marta.

– Različito tumačenje usvojenih zakonskih rešenja, pre svega nadležnih u lokalnoj samoupravi i sindikata, čije su posledice loš tekst kolektivnog ugovora, te oklevanje i kašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << do poslednjeg dana da se on potpiše, bez mogućnosti primedbi čak i na tekstualne greške, neodgovornost je i neozbilјnost i ima za posledicu kašnjenje u registraciji posebnog kolektivnog ugovora i nemogućnost izrade opštih akata kod poslodavaca, a trpe zaposleni i direktori javnih preduzeća – rekla je Milica Mijović.

Z. Sp.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.