Policajci dobili nove uniforme, ali ne i kačkete

Izvor: Pančevac-online.com, 22.Jun.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci dobili nove uniforme, ali ne i kačkete

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od 10. juna obavljaju dužnost u novim uniformama, koje su dobili posle osam godina.

Za razliku od prethodnih, one su crne boje, a razlikuju se i po tome što na pantalonama imaju svetloodbojne bele linije i natpise „policija”. Pored toga, promenjeni su i amblemi na rukavima.

Međutim, iako je bilo predviđeno da policajci u kompletima novih uniformi dobiju i kačkete, koji bi im dobro došli na letnjim vrućinama, oni im još >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << uvek nisu podeljeni, pa će do daljeg morati da nose šapke koje su dobili kad su zaduživali stare uniforme.

Glišo Vidović, predsednik Sindikata srpske policije, izjavio je da novi kačketi najverovatnije neće stići pre kraja leta. On je ukazao na to da postoji još jedan problem.

– Nove uniforme su solidne i komotne. Međutim, imamo problem što uz njih idu poluduboke cipele, koje ne odgovaraju letnjim uslovima. Kačkete ne očekujemo do avgusta, a možda ćemo ih dobiti i kasnije. Kombinacija šapki s novim uniformama nije u skladu i nije po pravilniku. Sindikat Srpske policije je zbog toga tražio da policajci idu bez kape dok nam ne stignu odgovarajući kačketi, ali to nije prihvaćeno – izjavio je on.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.