Poklon za prvorođenu bebu

Izvor: Pančevac-online.com, 02.Jan.2015, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon za prvorođenu bebu

Prva beba rođena u 2015. godini u Pančevu je dečak Ilija, koji je na svet došao 1. januara u 14 sati i 55 minuta u Opštoj bolnici. Težak je 4 kilograma i 310 grama, a dugačak 54 centimetra. Porodilju Bojanu Kontić i malog Iliju danas je posetila Suzana Jovanović, članica Gradskog veća zadužena za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, i tom prilikom dečaku uručila poklon. Reč je o zlatniku, kojim će se od ove godine darivati prvorođena beba u našem gradu.

Majka Bojana >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Kontić, kojoj je ovo prvo dete, kaže da se dobro oseća i da je prezadovoljna kvalitetom usluge u pančevačkoj bolnici.

– Atmosfera je kao kod kuće i zaista su u pitanju profesionalci koji vode računa o vama. Ovo je divan način da se započne nova godina i nije mogla da počne u boljem okruženju od ovoga. Skoro smo se doselili u Pančevo i nisam znala da grad dodeljuje poklon, tako da sam veoma zahvalna – rekla je Bojana Kontić.

Suzana Jovanović je istakla da od ove godine lokalna samouprava poklanja prvorođenoj bebi zlatnik od pet grama sa urezanim simbolom grada kako bi porodica sačuvala uspomenu na divan trenutak rođenja deteta. Ona je dodala da je Pančevo zadržalo sve usluge socijalne zaštite iako su zbog krize mnoge opštine ukinule prava u toj oblasti i naglasila da će od ove godine svaka beba koja se rodi u Pančevu dobiti novčani bebi-paket.

– Prošle godine smo imali dosta problema i veliko nezadovoljstvo korisnika zbog Zakona o javnim nabavkama. To smo sad promenili i odlučili da svaka beba umesto paketa dobije novčanu nadoknadu u visini od 5.000 dinara. Prvo dete u porodici od grada dobija i poklon u vrednosti od 20.000 dinara, a zadržali smo i pravo za nezaposlene porodilje, koje će šest meseci primati nadoknadu od 7.000 dinara mesečno – izjavila je Suzana Jovanović.

I. P.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.