Izvor: Pančevac-online.com, 27.Nov.2019, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje post

Božićni post počinje 28. novembra, a ovim činom se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne crkve, Jerusalimske patrijarsije i Sveta Gora, pripremaju za praznovanje rođenja Isusa Hrista. Poput drugih, i Božićni post se ne odnosi samo na uzdržavanje od konzumiranja mrsne hrane već podrazumeva i molitve kao i uzdržavanje od loših dela i misli.

Protojerej stavrofor Ljubiša Milić navodi da su pripreme koje predstoje praznovanju rođenja Isusa Hrista kako telesne tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << i duhovne.

Priprema za Božić, koji se proslavlja 7. januara, potpuna je ako vernik na kraju šestonedeljnog posta pristupi svetim tajnama ispovesti, pokajanja i pričešća.

Važno je uvek, a posebno u vreme posta imati na umu praštanje, i to da je „čovek junak kada drugog čoveka sačuva od sebe“ zaključuje Protojerej stavrofor Ljubiša Milić.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.