Počinje SEZONA SREMUŠA (FOTO)

Izvor: OkRadio.rs, 11.Mar.2021, 13:40

Počinje SEZONA SREMUŠA (FOTO)

Sezona medveđeg ili divljeg luka sremuša počinje u proleće, sredinom marta i traje do kraja aprila. Na području juga Srbije ove biljke ima najviše na području Poljanice i Kukavice. Novica Cvetković iz Vlasa u Poljanici, kaže da redovno bere sremuš, svakog proleća, kao i da ga koristi u ishrani. - Najčešće ga upotrebljavamo kao salatu. Ubrani sveži listovi se saseckaju, a potom začine, preliju uljem i zakisele, kao i svaka druga salata. Sremuš može u kombinaciji  sa drugim livadskim zeljem i koprivom da se kombinuje. Veoma ukusne su pite sa nadevom od sremuša, sira i jaja, zatim...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.