Izvor: Bor030.net, 12.Maj.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela manifestacija “Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10”

U manifestaciju Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10, koja se održava od 11. do 20. maja, Muzej rudarstva i metalurgije u Boru se uključio prigodnim programom. Muzej će biti otvoren do 22 časa, a ulaz za sve programe biće besplatan.

Prvi dan obeležile su tri manifestacije – Etno koncert, izložba “Bitka na Legetu” iz Negotina i radionica “Plesom kroz vreme”.

Povodom ovogodišnje teme “Muzeji u gostima”, borskoj publici predstavio se Muzej Krajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u Negotinu izložbom “Bitka na Legetu”, autora Olivere Delić, muzejskog savetnika, posvećenoj stradanju Timičke divizije na mestu Leget u Sremu tokom Prvog svetskog rata. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 11. maja u 19 sati, u galeriji Muzeja rudarstva i metalurgije.

Na otvaranju je bila održana i promocija publikacije “Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca”, autora Ivice Trajkovića, višeg kustosa Muzeja Krajne.

Takođe, u okviru manifestacije Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10 Etnološko odeljenje Muzeja organizovalo je radionicu “Plesom kroz vreme”. Instruktorka plesa Selena Mitrovski i profesor Igor Cvetković pokazali su umeće plesa  50-ih i 60-ih godina 20 veka u Boru.

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.