Pančevačkoj bolnici na poklon CTG aparat

Izvor: Pančevac-online.com, 09.Okt.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevačkoj bolnici na poklon CTG aparat

Rotari-klub Pančevo i Rotari-klub „Barbara Celjska” iz Celja poklonili su CTG aparat Ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice Pančevo. Njihovi predstavnici uručili su danas zaposlenima na odeljenju aparat koji je izuzetno značajan prilikom porođaja i koji se svakodnevno koristi. Načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja dr Rastko Vasić istakao je koliko je poklon značajan za pančevačku bolnicu:

– Snimanje na CTG aparatu postalo je zlatni standard u modernom akušerstvu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Koliko je bitan za nas, govori podatak da se godišnje na odeljenju obavi oko 1.700 porođaja, a svaka trudnica se snima tim aparatom. Mi imamo jedan ovakav uređaj, ali uvek postoji potreba za dodatnim aparatima, tako da je ova donacija za nas više nego bitna.

Primopredaji poklona prisustvovali su i gosti iz Slovenije, predstavnici Rotari-kluba „Barbara Celjska”.

– Radostan sam što smo danas ovde da darujemo ovaj aparat pančevačkoj bolnici. Godinama sarađujemo s Rotari-klubom Pančevo i rado posećujemo jedni druge, a prijateljske veze učvršćujemo ovakvim donacijma. Pre tri godine naši prijatelji iz Pančeva su bili naši gosti i tom prilikom su napravili jednu aukciju fotografija – izjavio je Bojan Cvelfar iz Rotari-kluba „Barbara Celjska”.

Inicijativa za nabavku CTG aparata potekla je, kako je naveo Borislav Krstić, predsednik Rotari-kluba Pančevo, od dr Milana Trifunovića, hirurga u penziji i člana kluba. Krstić je istakao da je ovo jedna od najkorisnijih donacija rotarijanaca jer je namenjena majkama i deci.

I. P.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.