Izvor: Soko-zabava.info, 18.Jun.2020, 10:11

PVC stolarija – kako je održavati i čistiti

Većina stanova ili kuća poseduje PVC stolariju. Domaćice nekoliko puta u toku godine vrše temeljno čišćenje celokupnog prostora pa tako i PVC prozora i vrata. Održavajući stolariju i nameštaj moguće je uz pomoć različitih proizvoda ali i ličnim umećem. Prašina u kući, prljavština koja dolazi sa ulice, fleke na nameštaju moguće je uspešno i lako otkloniti veštim rukama vrednih domaćica.

Posebno je zadnjih godina popularno imati u svom stanu ili kući PVC stolariju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << PVC stolarija nije uvek bele boje već može biti različitih dezena i tekstura, ali je zato uvek otporna na različite promene iz okoline. PVC stolarija ima svakoj domaćici veoma dragu i pozitivnu sposobnost lakog čišćenja i održavanja pa može veoma uspešno biti uklopljena u izgled svakog doma odražavajući besprekorno čištu i prozračnu atmosferu. Bilo da je u pitanju prirodan izgled doma ili savremeni stil, PVC stolarija preporučljiva je svuda. Vlažna krpa koja briše prozore i vrata ne može učiniti da boja ove stolarije izbledi ili izgubi na svojoj glatkoći. Polivinil-hlorid koji je sastavni deo ove stolarije čini da ona bude veoma pouzdana i kvalitetna, a kapljice, otisci prstiju, prašina, masnoće i sve nečistoće lako budu otklonjene.

Kada je u pitanju održavanje i čišćenje PVC stolarije postoje veoma jednostavna pravila koje biste trebali znati. PVC proizvodi se mogu održavati svakodnevno ili 2 do 3 puta u toku sedmice, zavisno od toga koliko su zaprljani. Mnoga sredstva iz kuhinje ali i iz specijalizovanih radnji mogu poslužiti u tu svrhu. Ponekad je dovoljna samo vlažna krpa, na primer ona od mikrofibera. Međutim, ukoliko su prozori ili vrata umašćeni možete koristiti deterdžent za pranje sudova. Kada su u pitanju mrlje možete ih otkloniti koristeći određena sredstva namenjena za čišćenje kupatila. Ne treba pribegavati korišćenju oštrih predmeta kako se površina PVC stolarije ne bi delimično oštetila. Sledeći pravila čišćenja i nege PVC stolariju ne morate dugi niz godina menjati. Za potpuno obnavljanje sjaja i detaljno čišćenje PVC stolarije bilo da su u pitanju vrata, prozori, roletne ili drugi elementi u specijalizovanim radnjama možete pronaći sredstva namenjana upravo za PVC materijale. Raspršavajući profesionalno sredstvo za čišćenje na zaprljanu površinu uspešno ćete otkloniti sve tvrdokorne mrlje i uživati u intenzivnoj čistoći.

Ukoliko ste tek ugradili PVC prozore i vrata, krečili vašu prostoriju ili ste renovirali dom i pitate se kako da određene materijale uklonite sa vaše stolarije znajte da to možete učiniti veoma lako. Montažna pena, tragovi od farbe i lepljive trake, mrlje od maltera i druga površinska prljavština može biti otklonjena uz pomoć jednostavnih trikova. Na primer, poznato je da se sa prozora zaštitna traka treba odmah ukloniti, međutim, ukoliko to nije urađeno traka će ostavljati određeni trag od lepka. Takva površina se može tretirati sa sapunom, biljnim uljem, ali i uz pomoć gumice. Zatim, ukoliko su deca flomasterima ili nekim drugim bojama crtala po plastičnoj površini vaših vrata tragove možete otkloniti uz pomoć alkohola ili acetona, a mrlje od krećenja uz pomoć ukvašenog sunđera. Građevinski i drugi radovi u svakom domaćinstvu s vremena na vreme su neophodni, a održavanje i čišćenje stolarije neizbežno.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.