PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

Izvor: Aleksinac.net, 17.Mar.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSD Brđanka: 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje

PSD "Brđanka" u nedelju 19.3.2017. organizuje 19. maraton od Aleksinca do Sokobanje, koji je Tradicionalna akcija Planinarskog saveza Srbije.

Akcija se otvara u 7.15 časova, ispred Doma kulture u Aleksincu.

Našim sugrađanima i gostima će biti na raspolaganju tri staze. Na najdužu se kreće u 7.30 iz Aleksinca i ona je dužine oko 26 km, sa visinskom razlikom od oko 1300 m. Staza kreće iz Aleksinca, a završava se na Ozrenu, kod vodopada Ripaljka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net <<
Kraća staza je dužine 20 km, visinska razlika je oko 860 m, a polazi se, takođe, u 7.30. Staza polazi iz Aleksinca, a zavržava se u Crnoj bari.

Nakraća staza je dužine oko 14 km, visinska razlika je oko 700 m. Polazak na najkraću je u 8.30 autobusom do Crne bare, odakle počinje pešaćenje. Staza se završava na vodopadu Ripaljka.

Cena prevoza je 200din. Za sve učesnike je obezbeđen besplatan ručak, čaj i keks na stazi. Planinari i naši sugrađani treba da ponesu pribor za jelo.

Tradicija duga skoro dve decenije je garancija dobre organizacije, bezbednog boravka na stazi i prijatnog druženja sa planinarima iz Aleksinca, ali i cele Srbije i šire. U predhodnim godinama broj učesnika na stazi je sve veći. U prošloj godini na akciji je učestvovalo više od 500 učesnika iz Aleksinca, okoline i inostranstva.

Obavezna je prijava i uplata kod Gorana na telefon 0641198348.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.