Izvor: Pančevac-online.com, 04.Jul.2023, 17:19

POSLEDNJI ISPRAĆAJ UZ SVE VOJNE POČASTI: Sahrana deda Đorđa na Zejtinliku u četvrtak

Sahrana deda Đorđa bice obavljena u četvrtak, uz vojne počasti, na Zejtinliku u zajedničkoj grobnici Mihailovića. Tamo počivaju njegovi deda Sava i otac Đuro, čuvari ovog svetog mesta u decenijama pre Đorđa, kome su ostavili zavet da nastavi njihovu misiju, da sa istim poštovanjem i posvećenošću prenosi sećanje na slavne srpske, solunske ratnike koji su […] The post POSLEDNJI ISPRAĆAJ UZ SVE VOJNE POČASTI: Sahrana deda Đorđa na Zejtinliku u četvrtak appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

GEST SRBA O KOME SE I DANAS PRIČA: Evo šta su Srbi iz Soluna priredili dedi Đorđu! TERA SUZE NA OČI VIDEO

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Jul.2023, 09:56

Jedan gest čuvenom deda Đorđu Mihailoviću prošle godine priredila je grupa Srba koja se posle posete Zejtinliku okupila ispred zgrade u kojoj je živeo ovaj vremešni starac i zapevala iz sveg glasa. Pesma „Tamo daleko“ zaorila se pod terasom, tada već penzionisanog čuvara Zejtinlika, deda...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.