POČINJU PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA OSIGURANJE ŽIVOTINJA I BILJNIH VRSTA

Izvor: TimockeVesti.net, 18.Okt.2023, 05:00

POČINJU PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA OSIGURANJE ŽIVOTINJA I BILJNIH VRSTA

Beograd, 18. oktobar – Ministarstvo Poljoprivrede i Zaštite Životne Sredine Republike Srbije objavilo je Javni Poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za upravljanje rizicima kroz premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja za 2023. godinu.
Ovaj važan poziv, koji se otvara 16. oktobra 2023. i traje do 15. novembra 2023. godine, obuhvata niz podsticaja za osiguranje različitih sektora poljoprivrede. Među pokrivenim oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << nalaze se osiguranje ratarskih kultura, povrtarskih kultura, voćarskih kultura, vinove loze, hmelja, rasadnika, kao i osiguranje životinja.
Posebno značajan segment ovog Javnog Poziva je osiguranje životinja, za koje je obezbeđen iznos od 2.000.000 dinara. To će značajno doprineti zaštiti i unapređenju stočarstva u Srbiji, čineći poljoprivrednu delatnost manje rizičnom za proizvođače.
Kako bi maksimalno iskoristili ove podsticaje, važno je napomenuti da najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik podsticaja može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini iznosi 2.500.000 dinara. Ovo pruža dodatnu sigurnost poljoprivrednicima i podstiče ih da prepoznaju važnost osiguranja svojih useva, zasada i stoke.
Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje putem online portala ePodsticaji. Ova digitalna platforma omogućava brz i jednostavan pristup podsticajima, olakšavajući proces podnošenja zahteva za osiguranje.
Ministarstvo Poljoprivrede i Zaštite Životne Sredine ističe značaj osiguranja za poljoprivrednike i podseća da ovi podsticaji doprinose stabilnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje u zemlji. Ovaj Javni Poziv predstavlja korak napred u zaštiti interesa poljoprivrednika i unapređenju agrarnog sektora Republike Srbije.
Članak POČINJU PRIJAVE ZA SUBVENCIJE ZA OSIGURANJE ŽIVOTINJA I BILJNIH VRSTA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.