PK Železničar: Vetren

Izvor: Aleksinac.net, 19.Maj.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PK "Železničar": Vetren

Još jedan lepi vikend za planinare!

Ovog puta članovi Planinarskog kluba ŽELEZNIČAR iz Aleksinca su učestvovali na Tradicionalnoj planinarskoj akciji koju su organizovali planinari iz Zaječara, članovi PD LjUBA NEŠIĆ. Na akciji se okupilo oko 200 planinara iz 20 planinarskih udruženja.

Cilj planinara je bio uspon na Vetren (703 mnv) jedan od vrhova Stare planine a planirana staza je imala dužinu od 12 km. Za početak uspona izabran je manastir Suvodol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << koji se nalazi na 374 mnv, da bi nakon otvaranja planinarske akcije planinari krenuli južnom stranom ka vrhu.

Uspon je realizovan nakon dvočasovnog pešačenja a na samom vrhu planinari su dobili pečate akcije i osveženje ali i divan vidik koji je iskorišćen za niz lepih fotografija.

Krajnji cilj planinara pri spuštanju bilo je selo Mali Izvor gde je organizovan ručak, podela zahvalnica i planinarska zabava.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.