PIP 2019: Aplauz za Slikarke

Izvor: Aleksinac.net, 24.Nov.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIP 2019: Aplauz za "Slikarke"

Druge večeri ovogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava na sceni Doma kulture predstavilo se Narodno pozorište iz Niša predstavom "Slikarke"

Kako autorka ove drame, Hristina Mitić, objašnjava komad se bavi problemom žene da se izbori za ono što joj po rođenju pripada - da misli, da stvara, da bude svoja, da bude voljena. Komad prati život i žrtvu dve poznate slikarke, Džordžije O' Kif i Nadežde Petrović.

Aleksinačka publika >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << je petominutnim aplauzom nagradila izvođenje predstave, a odbor Aleksinačke gimnazije je proglasio Evgeniju Stanković za glumicu večeri.

Večeras na programu je predstava „Negri ili Ljubov ko sočelovekom svojim”, KST-a Kragujevac.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.