Izvor: Pančevac-online.com, 27.Jun.2023, 19:54

PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U GRAČANICU: Poglavar SPC služiće arhijerejsku liturgiju

Patrijarh srpski gospodin Porfirije stigao je u Gračanicu, gde će na Vidovdan, od devet sati služiti svetu liturgiju, a potom i parastos. Zbog teške bezbednosne situacije sutra neće biti parastosa na Gazimestanu, već samo u manastiru Gračanica. Ovo je prvi put posle 1999. godine da se donosi odluka da na Gazimestanu ne bude parastosa, što, […] The post PATRIJARH PORFIRIJE STIGAO U GRAČANICU: Poglavar SPC služiće arhijerejsku liturgiju appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije stigao u Gračanicu pred sutrašnji Vidovdanski parastos

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2023

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigao je danas u manastir Gračanicu, gde će u sredu služiti liturgiju i tradicionalni Vidovdanski parastos.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Patrijarh Porfirije služi liturgiju i parastos u Gračanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2023, 06:35

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u manastir Gračanica, gde će danas, na Vidovdan, služiti svetu liturgiju, a potom i parastos. U porti manastira Gračanica okupio se veliki broj ljudi koji su došli kako sa Kosova i Metohije, tako i iz različitih delova centralne Srbije, Crne Gore i Republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Patrijarh Porfirije služi liturgiju i parastos u Gračanici

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Jun.2023

GRAČANICA – Patrijarh srpski Porfirije stigao je u manastir Gračanica, gde će danas, na Vidovdan, od 9 sati služiti svetu liturgiju, a potom i parastos. Zbog teške bezbednosne situacije danas neće biti parastosa na Gazimestanu, već samo u manastiru Gračanica. Ovo je prvi put posle 1999. godine...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.