Izvor: 025info.rs, 19.Feb.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje izložbe slika Ivana Vilima u galeriji KC Laza Kostić 26. februara

Otvaranje izložbe slika Ivana Vilima, pod nazivom "WITHOUT FANTASY", biće upriličeno u utorak, 26. februara, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 sati. Postavka će trajati do 16. marta. "Istinsko umetničko delo nastaje iz umetnika, na tajanstven, zagonetan, mističan način. Razrešeno od njega, ono dobija samostalan život, postaje ličnost, postaje samostalni subjekt koji odiše duhom, koji vodi i materijalno stvaran život, koji je jedno biće. Ono, dakle, nije ravnodušna ili slučajno nastala pojava, koja takođe ravnodušno prebiva u duhovnom životu, već kao i svako biće poseduje svoju dalju aktivnu snagu." (Vasilij Kandinski)   Ivan Vilim je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju. Ovo je njegova četvrta samostalna izložba, a više puta je izlagao kolektivno. Njegovi radovi su više puta selektovani za "Somborski salon". Živi i radi u Somboru.  

Nastavak na 025info.rs...






Povezane vesti

Đorđe Ćorić: Otisak života

Izvor: Arte, 20.Feb.2019, 11:52

Otvaranje izložbe grafika "Otisak života", Đorđa Ćorića u ponedeljak, 25. februara, u 19 časova, u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 8. marta 2019. godine... 

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.