Osuđen lekar zbog nesavesnog lečenja

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Jun.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen lekar zbog nesavesnog lečenja

U Osnovnom sudu u Pančevu ovih dana je zbog nesavesnog lečenja nepravosnažno osuđen jedan lekar iz našeg grada. Ta odluka je istorijska zato što je posle dugo godina ovo prvi slučaj da je neko od „belih mantila” kažnjen zbog nemara prema pacijentima i propusta u radu.

Ovu informaciju potvrdila je Dragana Zlokolica, portparol u Osnovnom sudu.

– Trinaestog maja ove godine tom lekaru je izrečena kazna od deset meseci, koja će se izvršiti uz elektronski nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << u prostorijama u kojima optuženi stanuje. Presuda Osnovnog suda u Pančevu nije pravosnažna i predviđena je mogućnost žalbe na nju Apelacionom sudu u Beogradu – izjavila je ona.

U Osnovnom sudu nam je saopšteno da ime i prezime lekara i zdravstvena ustanova u kojoj radi ne mogu da se otkriju javnosti jer bi u tom slučaju bila prekršena pretpostavka nevinosti.

Kako „Pančevac” nezvanično saznaje, lekara o kome je reč tužila je porodica jedne njegove pacijentkinje koju je on posle lečenja pustio kući iako je bila u izuzetno teškom stanju. Nekoliko sati posle toga njeno zdravstveno stanje se iskomplikovalo i ona je preminula.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.